Bramaluce


Bramaluce
€ 16.00

2019

IGT Maremma

Het bedrijf van de familie Terenzi is gelegen in het zuiden van Toscane :  Maremma.  Door de zanderige bodems levert de Sangiovese (Morellino) ons hier een totaal ander  type wijnen dan in de rest van Toscane.  Ook voor witte wijnen is dit één van de betere gebieden van Toscane.  De familie heeft lange tijd in Frankrijk gewoond en experimenteert volop met franse variëteiten als Syrah, Cabernet Sauvignon, Merlot & Viognier.

Druif:  90 % Sangiovese aangevuld met 10 % gedroogde Syrah.

Wijnbereiding:  Na een strenge selectie van de trossen gaat men een deel van de druiven te drogen leggen, de rest van de druiven worden vers gevinifieerd. In de lente voegt men de (geconcentreerde) wijn gemaakt van de gedroogde druiven toe aan de aan de andere wijn.  Deze wijn ondergaat vervolgens de malolactische gisting, Het resultaat is een zachte rijke wijn waarin je de typische kenmerken van de gedroogde druiven herkent

Kleur:  Diep robijnrood met paarse schakeringen

Neus en smaak:  Deze wijn heeft een speelse neus met braambessen, cassis, viooltjes en zoete kruiden.  Alhoewel deze wijn niet verfijnt op hout, is hij toch zeer mondvullend, levendig en afgerond tegelijk. 

Schenken bij:   Ideaal bij zomerse gerechten, gegrild vlees, allerlei pittige kazen. Maar ook zonder eten kan je zeker genieten van deze wijn.

Categorie
Rode wijn

Wijnhuis
Terenzi

Regio
Toscane