Degustaties


vrijdag 23 & zaterdag 24 Februari : Cantina Treré (Emilia Romagna)

Het wijnbedrijf van Morena Treré is gelegen in de mooie heuvels van Faenza. Met veel liefde en passie maakt Marena de typische wijnen uit Emilia Romagna nl. Albana di Romagna & Sangiovese di Romagna.  Mooie wijnen in een kunstzinnige packaging: Wineart.

- Albana di Romagna "Arlus" & Albana di Romagna "Amarcord d'un Bianc"

-Sangiovese di Romagna "Sperrone" & Sangiovese di Romagna "Amarcord d' un Ross"

 

Datums:

vrijdag 23 & zaterdag 24 Februari : Cantina Treré (Emilia Romagna)

vrijdag 2 & zaterdag 3 Maart : Josef Weger (Alto Adige)

Het wijngoed "Wegerhof" is niet aan zijn proefstuk toe.  Het werd in 1820 opgericht door Josef Weger, één van de pioniers van de zuid tiroolse wijnbouw. Nu is het de 6e generatie Weger's, Dr. Johannes die dit historische domein met 30 ha wijngaarden runt.  Hij maakt loepzuivere witte wijnen en verrassend warme rode wijnen :

- Pinot Bianco, Muller Thurgau, Gewürztraminer, Pinot Nero & Lagrein

Datums:

vrijdag 2 & zaterdag 3 Maart : Josef Weger (Alto Adige)

vrijdag 8 & zaterdag 9 Maart : Fattoria Nittardi (Toscane)

Nittardi, gelegen in het hartje van de Chiantistreek, is één van de historische wijnhuizen van Toscane. Het behoorde in de 16de eeuw aan niemand minder toe dan Michelangelo. Terecht zegt men bij Nittardi "Nostro vino è il vino di Michelangelo".  Later kwam er een uitbreiding van het domein met wijngaarden in de Maremma, waar men witte wijn maakt en blends van Sangiovese met internationale druiven ;

- Ben Vermentino Maremma

- Ad Astra Nieuwe jaargang

- Chianti Classico Belcanto

- Chianti Classico Casanuovo di Nittardi 2021 ( voorstelling nieuwe artist label )

Datums:

vrijdag 8 & zaterdag 9 Maart : Fattoria Nittardi (Toscane)

vrijdag 15 & zaterdag 16 Maart: La Cappuccina

Dit weekend proeven we de wijnen van La Cappuccina uit de Veneto. Op de rand van het Soave Classico gebied heeft de familie Tessari hun wijndomein uitgebouwd tot één van de toonaangevende bedrijven van de regio. Ze werken al van bij de oprichting (3 generaties) biodynamisch en maken wijnen van topkwaliteit:

- Soave Classico (geen hout)
- Soave San Brizio (tonneaux Allier)
- Campo Buri (pre phylloxera Carmenère)

Datums:

vrijdag 15 & zaterdag 16 Maart: La Cappuccina