Rosso di Montepulciano


Rosso di Montepulciano
€ 11.50

2020

D.O.C.

La Calonica is het wijnbedrijf van de familie Cattani.  De wijngaarden bevinden zich op een heuvel in Valiano di Montepulciano, het hartje van de Vino Nobile – regio.

De ondergrond bestaat uit een mengsel van klei & kalk en de wijngaarden genieten van de verzachtende invloeden van het Lago Trasimeno. Kortom de ideale omstandigheden om top - Sangiovese  te maken.

Druif : Voor de Rosso wordt de zelfde samenstelling druiven gebruikt, maar de druiven van jongere wijnstokken, die nog niet goed genoeg zijn voor de vino nobile en de riserva. Dus ook  90 % Prugnolo Gentile = Sangiovese,  5 % Merlot ,  5 %  Canaiolo

Wijnbereiding :  Alle druiven van het domein worden manueel geoogst bij ideale rijpheid. Men gaat de schillen en het sap gedurende 10 dagen laten weken om zo een maximum aan aroma’s en smaken te ontrekken.  Dan volgt de klassieke vinificatie op inox en een verdere verfijning van minstens 12 maanden in grote eikenhouten vaten.

Uitzicht , neus en smaak:  Intens robijnrood met paarse schakeringen in zijn jeugd. Een heel levendige neus met veel rood fruit, viooltjes en een pittige pepertoets. Een smakelijke, vlot drinkbare en fruitige wijn met soepele tannines en frisse zuurtjes.

Serveren bij :   Past heel goed bij allerhande antipasti maar ook zeer geschikt bij rood vlees of goed gekruide kip of pasta al ragu.