Chianti Classico Riserva


Chianti Classico Riserva
€ 36,00

2018

D.O.C.G.

Nittardi, gelegen in het hartje van de Chiantistreek, ergens halverwege tussen Sienna en Firenze, is één van de historische wijnhuizen van Toscane. Het behoorde in de 16de eeuw aan niemand minder toe dan Michelangelo. Terecht zegt men bij Nittardi “Nostro vino è il vino di Michelangelo”.  Elk jaar opnieuw streeft men hier naar de allerhoogste kwaliteit. Elk jaar opnieuw opnieuw ook worden er 3000 flessen van een kunstetiket voorzien, van de hand van een bekende hedendaagse kunstenaar  Of zoals ze bij Nittardi zeggen: “Arte chiama arte” of “Kunst vraagt om kunst”.   De riserva wordt enkel in de grote jaren gemaakt. 

Druif:   90 % Sangiovese & 10 % Cabenet Sauvignon uit één zeer goed gelegen wijngaard, de “Vigna Alta”.

Wijnbereiding:  Een van de beste Italiaanse wijnmakers, Carlo Perrini zorgt ervoor dat na een zorgvuldige selectie van de druiven, en een veroudering van minstens 24 maanden in barriques van Franse eik, een prachtwijn tot stand komt.

Kleur - neus - smaak:  Heldere, intens gekleurde robijnrode wijn. Elegant in de neus met veel vanille en rijpe rode vruchtjes en een vleugje drop.  In de mond is er een duidelijke mollige aanzet gevolgd door een mooie balans tussen fijne zuren en edele tannines. Deze wijn blijft lang in de mond en laat een warme herinnering na.

Serveren:  Een Chianti serveer je bij voorkeur nogal fris – enkele uurtjes op voorhand uit de kelder lijkt mij ideaal.

Bewaarpotentieel:  Deze top-Chianti kan de jaren trotseren en kan je even lang laten liggen als een Brunello di Montalcino.

Schenken bij:  Een wijn dat je met veel plezier bij elke maaltijd zou drinken, maar bij rood vlees en kruidig gebraad perfect.