Ad Astra


Ad Astra
€ 16.90

2021

IGT Maremma

Nittardi, gelegen in het hartje van de Chiantistreek, ergens halverwege tussen Sienna en Firenze, is één van de historische wijnhuizen van Toscane. Het behoorde in de 16de eeuw aan niemand minder toe dan Michelangelo. Terecht zegt men bij Nittardi “Nostro vino è il vino di Michelangelo”.  Elk jaar opnieuw streeft men hier naar de allerhoogste kwaliteit. Elk jaar opnieuw opnieuw ook worden er 3000 flessen van een kunstetiket voorzien, van de hand van een bekende hedendaagse kunstenaar  Of zoals ze bij Nittardi zeggen: “Arte chiama arte” of “Kunst vraagt om kunst”. 

Druif:   Sangiovese, Cabernet Sauvignon & Cabernet Franc

Wijnbereiding: De druiven zijn afkomstig uit de Maremma, deze regio heeft veel meer zand, kalk en rotsen in de ondergrond en dit zorgt voor heel fijne en elegante wijnen. Klassieke vinificatie op inox en een verfijning op franse barriques gedurende 16 maanden.

Kleur, Neus en smaak:   Prachtige robijnrode wijn met een heel verleidelijke en complexe neus vol rode kersen, bosvruchten, lichte kruidige toetsen en een mooie houtimpressie.  In de mond is er een fantastisch samenspel tussen de lichte moelleux, de elegante zuren en de edele tannines.

Serveren:  Zorg ervoor dat je deze topper zeker lang genoeg op voorhand open doet en serveer hem zeker niet te warm of te koud

Een fles om van te genieten bij verfijnde vleesgerechten of gewoon  als meditatiewijn.

Bewaarpotentieel:   Deze prachtwijn zal nog vele jaren evolueren en zal nog tal van nieuwe aroma’s prijsgeven en complexer worden.