Silvana & Michiel


Silvana Bearzatto

Silvana is een rasechte Italiaanse, met een onvoorstelbare kennis over Italië en haar wijnen.  

Als kind van Italiaanse migranten werd deze kennis haar bijna met de paplepel ingegeven. Na een loopbaan in de gezondheidszorg, maakte ze in 2000 een carrièreswitch en besloot ze om haar volledig te wijden aan haar grote passie: Italiaanse wijnen.  

Ze behaalde haar diploma van Sommelier Conseil en groeide in de loop der jaren uit tot één van de toonaangevende importeurs van Italiaanse wijnen in België.

 

Michiel De Smet

De passie voor Italiaanse wijnen werkt aanstekelijk en na zijn Management-studies, besloot Michiel om in de voetsporen van zijn moeder te treden.  

Om een goede basiskennis over wijn op te bouwen, volgde hij ook de opleiding Sommelier Conseil, die hij net als zijn moeder, met glans voltooide.

Vandaag de dag is Michiel fulltime met Italiaanse wijnen bezig en heeft hij van zijn passie zijn beroep gemaakt.

Filosofie


Met onze gedegen wijnkennis en passie voor Italiaanse wijnen, gaan wij in Italië op zoek naar de beste wijnen. Tijdens deze ontdekkingstochten, gaan we op zoek naar opkomende wijnbedrijven uit alle uithoeken van het land. Hierbij letten we altijd op 3 zaken:

  • Zijn de wijnen typisch voor de regio ?
  • Zit de prijs/kwaliteitsverhouding goed ?
  • Kunnen we de wijnen rechtstreeks importeren ?

Op vrijdag en zaterdag staan wij steeds paraat in onze winkel/enoteca om onze particuliere klanten te helpen. Hier kan u dan de themawijnen van de week degusteren. Wij willen een laagdrempelige wijnwinkel zijn, waar iedereen zich welkom voelt.

De rest van de week bouwen wij onze groothandel uit, zodat u onze wijnen op zoveel mogelijk leuke adresjes kan kopen of nuttigen.