Recioto di Soave "Arzimo"

D.O.C.G
Op de rand van het Soave Classico gebied heeft de familie Tessari La Cappuccina uitgebouwd tot één van de toonaangevende bedrijven van de ganse Veneto. Wie nog steeds denkt dat met bio-dynamische wijnbouw geen topkwaliteit kan gemaakt worden , moet eens blind proeven.
Druif : 100% Garganega,.
Wijnbereiding : Voor deze wijn worden de beste trosjes druiven “Arzimi “ geselecteerd. Deze trosjes legt men dan in houten kratten te drogen in goed geventileerde droogkamers “ Fruttai” . Op Valentijnsdag (volgens de familietraditie) worden de druiven geperst.
Vervolgens vergist en veroudert deze wijn 15 maanden in nieuwe Allier-barriques.
Kleur , neus & smaak : Goudgeel met een lichte ambertoets.
Een zoete, complexe neus met honing, bloemen, abrikozen en gekonfijt fruit afgerond met een vleugje vanille. In de mond is hij vol en fluweel -zacht, maar toch genoeg zuurtjes zodat het niet plakkerig wordt.
Serveren : Bij desserts ( zeker bij Zabaglione) Bij blauwe kazen en foie grass