Valpolicella Class Sup. Ripasso - Tenuta Missoj - DOC


Valpolicella Class Sup. Ripasso - Tenuta Missoj - DOC
€ 19.50

Valpolicella Class Sup. Ripasso - DOC   

Tenuta Missoj - La Campagnola  - Veneto

2020 

Afkomst :   La Campagnola wordt al 4 generaties lang gerund door de familie Campagnola.  Het was overgroot-vader Carlo die in 1886 het wijnhuis oprichte en vandaag de dag staan Luigi & Guiseppe  aan het hoofd van dit bloeiende bedrijf.  Dit huis heeft prachtig assortiment van typische wijnen uit de regio. Tenuta Missoj is een familieproject van 3,5ha waar ze enkel Amarone Riserva Missoj en deze Ripasso Missoj maken.

Druif :  Corvina, Rondinella & Molinara uit 1 oude wijngaard van 3,5ha met vulkanische- /kalbodems.

Wijnbereiding :  Na de alcoholische gisting, gaat men de jonge Valpolicella in de vaten van de Amarone gieten .  De restanten van de Amarone Riserva Missoj ( gemaakt van gedroogde druiven) bevatten nog veel suikers en aroma's.  De jonge Valpolicella komt opnieuw tot gisting en gaat hierbij veel aroma's en typische kenmerken van de Amarone overnemen. Verdere verfijning 60 % in grote vaten van Sloveense eik en 40 % in Franse Allier barriques

Kleur , Neus & Smaak :   Een complex en levendig bouquet, waarin de parfums van rijpe amarena’s, confituur, vanille, kaneel, bolsters van noten en kastanjes te herkennen zijn. Een smakelijke, warme wijn met een zeer evenwichtige structuur.

Schenken bij:  Zomaar als echte meditatiewijn, maar ook overheerlijk bij oude kazen, geroosterd of gebakken rood vlees en eend..