Recioto della Valpolicella
D.O.C.G.
La Campagnola wordt al 4 generaties lang gerund door de familie Campagnola. Het was overgroot-vader Carlo die in 1886 het wijnhuis oprichte en vandaag de dag staan Luigi & Guiseppe aan het hoofd van dit bloeiende bedrijf. Dit huis heeft prachtig assortiment van typische wijnen uit de regio.
Druif : Corvina, Rondinella & Molinara. Voor de Reciotto gebruikt men enkel de druifjes die bovenaan de tros zitten, omdat deze het meest suiker bevatten.
Wijnbereiding : Een strenge selectie van druiven wordt gedurende wordt gedurende 5 maanden te drogen gelegd op stromatten op een goed verluchte plaats: “l’appassimento” en pas daarna voorzichtig geperst. De Reciotto verfijnd 12 maanden op grote eikenhouten vaten.
Kleur , Neus & Smaak : Een complex bouquet, waarin je parfums van gedroogde amarena’s, kaneel, geroosterde amandelen, chocolade, rozijnen, appelsienzeste en tabak kan herkennen . Een smakelijke, warme wijn met een mooi evenwicht tussen de molligheid, de zuren en de vloerzachte, rijpe tannines.
Schenken bij: Heel lekker bij chocolade desserts en kazen