Chianti Classico Casanovo di Nittardi 20


Chianti Classico Casanovo di Nittardi 20
€ 22.50

2020  

D.O.C.G.

Nittardi, gelegen in het hartje van de Chiantistreek, ergens halverwege tussen Sienna en Firenze, is één van de historische wijnhuizen van Toscane. Het behoorde in de 16de eeuw aan niemand minder toe dan Michelangelo. Terecht zegt men bij Nittardi “Nostro vino è il vino di Michelangelo”.  Elk jaar opnieuw streeft men hier naar de allerhoogste kwaliteit. Elk jaar opnieuw opnieuw ook worden er 3000 flessen van een kunstetiket voorzien, van de hand van een bekende hedendaagse kunstenaar  Of zoals ze bij Nittardi zeggen: “Arte chiama arte” of “Kunst vraagt om kunst”. 

Druif:  Sangiovese grosso met afhankelijk van het jaar een klein percentage Cannaiolo of Cabernet Sauvignon.

Wijnbereiding:  Een van de beste Italiaanse wijnmakers, Carlo Perrini zorgt ervoor dat na een zorgvuldige selectie van de druiven, en een veroudering van 6 maanden op grote eikenhouten vaten, een prachtwijn tot stand komt.

Kleur:  Heldere, intens gekleurde robijnrode wijn.

Neus en smaak:   In de neus heb je vooral rijp rood fruit, een vleugje vanille, maar ook bloemen en een tikkeltje mineraal. In de mond zorgen een mollige ronde aanzet, veel fijne zuren en zachte, maar toch goed presente tannines voor een zeer genietbare evenwichtige wijn.

Serveren:  Een Chianti serveer je bij voorkeur nogal fris – enkele uurtjes op voorhand uit de kelder lijkt mij ideaal.

Bewaarpotentieel:  Italianen prefereren om deze wijn jong te drinken, maar deze karaktervolle wijn heeft ruime bewaarmogelijkheden

Schenken bij:  Een wijn dat je met veel plezier bij elke maaltijd zou drinken, maar bij rood vlees en kruidig gebraad is hij perfect.