Etna Rosso
D.O.C.
2019
1815 is het jaartal dat in de zwarte lavasteen van de kelders gegraveerd staat. Zo lang is de familie Scilio al actief in de wijnbouw op de noord-oostelijke hellingen van de Etna. Voor hun biologische Etna-wijnen gebruiken ze druiven van oude wijnstokken aangevuld met recentere aanplanten.
Druif : 80 % Nerello Mascalese & 20 % Nerello Mantellato afkomstig uit wijngaarden met vulkanische ondergrond. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 40 jaar.
Wijnbereiding : De druiven worden met de hand geoogst. Na een zachte persing, volgt een klassieke vinificatie in inox.
Uitzicht : Intens robijnrood met een mooie schittering
Neus & mond : Een warme neus met veel zwart fruit, bessen, minerale toetsen en gebrande aroma’s. In de mond komen de aangename fruitaroma’s mooi terug. De tannines zijn aangenaam en rijp en de zuren zijn perfect in balans.
Serveren bij : Gegrilde of gebraden vlees, wild en belegen kazen