Nino


Nino
€ 39

2014

IGT Sicilia

Het wijnbedrijf van de familie Caruso is gevestigd in Marsala. Deze familie maakt al lange tijd  goede wijnen, maar de laatste jaren is de kwaliteit van hun wijnen razendsnel gestegen.  Dankzij de investeringen van de rijke Milanese familie Minini kon dit familiebedrijf de nodige vernieuwingen doen om de wijnen  naar topniveau te tillen.

Deze Nino is een eerbetoon van Stefano Caruso aan zijn vader en mentor Nino Caruso.

Druif:  Een strenge selectie van de beste druiven (Nero d' Avola, Syrah, Perricone & Frappato) die men na grondige controle laat drogen gedurende 20 dagen.  Hierdoor verliezen de druiven 40 % van hun vocht.

Wijnbereiding:  Na een lange vinificatie op inox, verfijnt de wijn gedurende 4 jaar in tonneaux van Frans & Amerikaans eikenhout.  Hierna rust de wijn nog 1 jaar op fles.

Kleur: Intens robijnrood 

Neus en smaak:  Dit is een complexe meditatiewijn waarin je aroma's zal blijven ontdekken (cassis, frambozen, gedroogde kruiden, tabak, munt, peper, vanille, cacao,...).  In de mond is deze wijn intens met veel body.  Het zijn de fijne zuren en de vloerzachte tannines die deze wijn in balans houden.

Schenken bij:   Als meditatiewijn, bij fijne vleesbereidingen, wild & kazen