Pass-O Fiano Minutolo


Pass-O Fiano Minutolo
€ 9,95

2017

IGT

Cantine Menhir is opgericht in 2000 door de broers Maragnelli

Het is gelegen in het pitoreske dorpje Minervino de Lecce, dat vol staat met Middeleeuwse bouwwerken en parken vol met Dolmen en Mehirs.  De broers willen aantonen dat traditie en vernieuwing elkaar niet uitsluiten.  Ze verbouwen 10 ha wijngaarden met traditionele druivenrassen als Primitivo & Negramaro, maar ze experimenteren ook met minder gekende druivenrassen als Verdeca, Minutolo en Susumaniello.

Druif :

100 % Minutolo (Fiano del Salento) afkomstig van late oogst.

Wijnbereiding :

De druiven worden met de hand geoogst in de vroege ochtend. Na een zachte persing, volgt een lange schilweking en een trage vinificatie (60 dagen bij 12°) in inoxvaten.  Vervolgens verfijnt de wijn 4 maanden “sur lies” in inoxvaten.

Uitzicht : 

Briljant strogeel met gouden schakeringen.

Neus & mond :

Een heel uitbundige en complexe neus met aroma’s van gele pruimen, perzik, abrikoos, oranjebloesem en salie.  In de mond is deze wijn droger dan de neus doet vermoeden en heb je naast de molligheid ook veel elegante zuurtjes.

Serveren bij :   

Ideaal risotto met scampi of asperges, vissoep, gerookte zalm, pompoen gnocchi, gorgonzola en taleggio.  Ook lekker bij desserts met amandelen, vijgen en marsepein.