Barbera d' Asti "Cavalé"


Barbera d' Asti
€ 23.50

2020

D.O.C.G

Piemonte, gelegen in NW-Italië, is niet alleen wereldberoemd om zijn Barolo en Barbaresco, maar ook om zijn Barbera d’Asti, een wijn die vooral de laatste jaren enorm aan prestige heeft gewonnen. Het familiebedrijf van de broers Cavallero in de heuvels van Monferrato is uitgegroeid tot één van de toonaangevende bedrijven van de streek. Naast barbera, verbouwen ze ook Ruche & Nebbiolo.

Druif:  100%  Barbera uit één goedgelegen wijngaard " Cavalè"

Wijnbereiding:  Klassieke vinificatie na strenge selectie van de druiven. Deze wijn verfijnt gedurende 12 maanden op eikenhout, deels nieuwe barriques en deels gebruikte (2e passage).

Kleur: intens robijnrode kleur, die de neiging heeft om bij het verouderen granaatrood tot baksteenkleurig te worden.

Neus en smaak:   Een complexe, zeer aangename neus met vooral bosvruchten en kruidigheid, maar ook honing, chocolade en krieken, aangevuld met een vleugje cederhout en tabak. Een elegante Barbera-wijn met een mooi evenwicht aan zuren en tannins met een volle charmerende smaak en een aangename herinnering.

Schenken bij:   Uitstekend geschikt bij elk soort vleesgerecht. Je moet hem ook eens proberen bij tortellini (de vulling ervan doet er niet toe).