Verdicchio dei Castelli di Jesi Riserva “Millett


Verdicchio dei Castelli di Jesi  Riserva “Millett
€ 17.50

 

D.O.C.G.   Sartarelli  -  Marche

2020 

Afkomst: 

De Marche is een prachtig natuurgebied in Midden-Italië, waar de toeristissche industrie nog niet is op gesprongen.  De Verdicchio geniet ook bij ons wat bekendheid, vooral vanwege zijn ietwat kitscherige amforavormige “Gina Lollobrigida”-fles. De belangrijkste producenten proberen van dat imago af te raken door heet accent te leggen op de wijn en niet zozeer meer op de fles.Sartarelli is momenteel dé referentie geworden van de Verdicchio dei Castelli di Jesi.

Druif:  

100% Verdicchio uit 1 wijngaard met excelente ligging en kalkrijke bodem.  De stokken zijn 35 jaar oud. Deze wijngaard kreeg de naam Miletta (bijnaaam van de grootmoeder Sartarelli)

Wijnbereiding: 

Enkel de beste trossen worden weerhouden voor de Miletta. Na een zachte persing van de druiven volgt een schilweking bij 0°. Hierna fermentatie in inox en verdere verfijning in inox gedurende 12 maanden en dan minimum 12 maanden rust op fles.

Kleur: 

Heldere, strogele met een lichte groene en licht roze schijn.

Neus en smaak: 

De complexe neus, waarin je appelen, abrikozen, amandelen, hazelnoten, briochebrood, karamel en ook rozen kan ruiken. In de mond is er een perfecte harmonie tussen de vettigheid, de frisse zuren en het lichte bittertje.

Serveren bij:  Ideaal bij rijke visgerechten met saus, kazen en heel lekker als witte meditatiewijn.

Categorie
Witte wijn

Wijnhuis
Sartarelli

Regio
Marche