Lupi Terrae


Lupi Terrae
€ 10,95

2013

D.O.C. Grave

Borgo delle Oche is een familiebedrijf van 7 ha in het westen van Friuli, de "Grave".  Met veel passie runnen Luisa Menini en haar man Nicola Pettini dit bedrijf dat zich specialiseert in de belangrijke druiven uit de Grave nl: Pinot Grigio, Friulano, Refosco, Merlot & Cabernet Sauvignon.  Hoewel men gebruik maakt van internationale druiven, hebben al hun wijnen een typische Friulaanse touch waardoor de wijnen zich onderscheiden van hun Franse of Duitse tegenhangers.  

Druif :  35 % Friulano , 30 % Verduzzo & 35 Malvasia

Kleur : Licht goudgeel met een mooie schittering

Wijnbereiding :  Men houdt de druiven gescheiden gedurende de lange maceratie van 22 dagen.  Na de alcoholische gisting, volgt de malolactische gisting in Franse barriques.  De wijn verfijnt gedurende 2 jaar in deze barriques in aanwezigheid van de "lies".

Neus :  Zeer complexe neus met aroma's van gedroogd fruit, honing, agrum en geroosterde amandelen aangevuld door fijne kruidige toetsen en een rokerige mineraliteit.  

Mond :  In de mond is deze wijn heel vol met goed ingeklede zuren, een aangename molligheid en een licht minerale afdronk.

Serveren bij : Ideaal bij rijke visschotels, vis met sauzen, wit vlees en belegen kazen.