vrijdag 18 & zaterdag 19 Januari 2019 : Fattoria Nittardi "Arte chiama Arte"

10/01/2019


vrijdag 18 & zaterdag 19 Januari 2019 : Fattoria Nittardi "Arte chiama Arte"

Nittardi, gelegen in het hartje van de Chiantistreek, ergens halverwege tussen Sienna en Firenze, is één van de historische wijnhuizen van Toscane. Het behoorde in de 16de eeuw aan niemand minder toe dan Michelangelo. Terecht zegt men bij Nittardi “Nostro vino è il vino di Michelangelo”.  Elk jaar opnieuw streeft men hier naar de allerhoogste kwaliteit. Elk jaar opnieuw opnieuw ook worden er 3000 flessen van een kunstetiket voorzien, van de hand van een bekende hedendaagse kunstenaar  Of zoals ze bij Nittardi zeggen: “Arte chiama arte” of “Kunst vraagt om kunst”.  

Dit weekend is Peter Femfert de eigenaar van Fattoria Nittardi op bezoek in België.  Door zij drukke agenda, zal hij maar een kort bezoekje brengen aan de winkel, gevolgd door een uitgebreide degustatie in de "Vlaamse wijngilde Commanderij Gent".

Maar ook in de winkel staat alles in het thema van de wijnen van Nittardi.  We stellen 2 nieuwe jaargangen voor van de Chianti Classico Casanova di Nittardi Artist Labels (Joe Tilson 2015 & Allen Jones 2016) alsook de Chianti Classico Belcanto 2015 ( 3 Bicchieri) en de  Chianti Classico Riserva 2015.

Dat ze bij Nittardi meer kunnen dan Top-Chianti maken, bewijzen ze met hun wijnen uit de Maremma.  Hiervan proeven we de Ben Vermentino en de Nectar Dei 2014.


Terug naar het overzicht