Soave "San Brizio"


Soave
€ 15,50

D.O.C.

2020

Op de rand van het Soave Classico gebied heeft de familie Tessari La Cappuccina uitgebouwd tot één van de toonaangevende bedrijven van de ganse Veneto. Wie nog steeds denkt dat met bio-dynamische wijnbouw geen topkwaliteit kan gemaakt worden , moet eens blind proeven.       

Druif : 100% Garganega, uit een zeer goed gelegen wijngaard achter het huis, in het hartje van Soave.

Wijnbereiding : Manuele pluk en strenge selectie van de druiven  geven deze wijn als een uitstekend basisproduct. Na een zachte kneuzing en korte maceratie op de schillen, volgt een gistng op eikenhouten vaten van 500l. .

De wijn verfijnt verder gedurende 7 à 8 maanden  “sur lies”, deels in nieuwe en deels in barriques van 2° gerbruik. Na de botteling rust de wijn nog een tiental maanden op fles.

Kleur , neus & smaak : Helder en intens strogeel met een mooie schittering in het glas.  De frisse aroma’s van veldbloemen, appeltjes, pruimen geven, met de zoete en fijne geur van honing en vanille en een wat mineraliteit, aan deze wijn een verleidelijke en delicate neus.  In de mond is hij vol en levendig, met een lange afdronk en zeer aangename herinnering.  Een Soave die kracht en elegantie verenigt.

Serveren : bij een verfijnde orientaalse  keuken en gerechten met vis- en schaaldieren

Bewaarpotentieel : kan gerust enkele jaartjes verouderen, maar dan gaat de mineralteit gaan primeren op de fruitigheid..