Recioto della Valpolicella


Recioto della Valpolicella
€ 17,95

D.O.C.G.

La Campagnola wordt al 4 generaties lang gerund door de familie Campagnola.  Het was overgroot-vader Carlo die in 1886 het wijnhuis oprichte en vandaag de dag staan Luigi & Guiseppe  aan het hoofd van dit bloeiende bedrijf.  Dit huis heeft prachtig assortiment van typische wijnen uit de regio.

Druif :  Corvina, Rondinella & Molinara.  Voor de Reciotto gebruikt men enkel de druifjes die bovenaan de tros zitten, omdat deze het meest suiker bevatten.

Wijnbereiding :  Een strenge selectie van druiven wordt gedurende wordt gedurende 5 maanden te drogen gelegd op stromatten op een goed verluchte plaats: “l’appassimento” en pas daarna voorzichtig geperst. De Reciotto verfijnd 12 maanden op grote eikenhouten vaten.

Kleur , Neus & Smaak :  Een complex bouquet, waarin je parfums van gedroogde amarena’s, kaneel, geroosterde amandelen, chocolade, rozijnen, appelsienzeste en tabak kan herkennen . Een smakelijke, warme wijn met een mooi evenwicht tussen de molligheid, de zuren en de vloerzachte, rijpe tannines.

Schenken bij:   Heel lekker bij chocolade desserts en kazen