Amarone della Valpolicella Riserva "Caterina Zardini".


Amarone della Valpolicella Riserva
€ 38.50

D.O.C.G

2016

La Campagnola wordt al 4 generaties lang gerund door de familie Campagnola.  Het was overgroot-vader Carlo die in 1886 het wijnhuis oprichte en vandaag de dag staan Luigi & Guiseppe  aan het hoofd van dit bloeiende bedrijf.  Dit huis heeft prachtig assortiment van typische wijnen uit de regio.

Druif :  Corvina, Rondinella & Molinara  afkomstig uit een oude wijngaard genoemd naar de overgrootmoeder   “Caterina Zardini”. 

Wijnbereiding :  Een strenge selectie van gave druiventrossen wordt gedurende vijf maanden te drogen gelegd in kistjes op een goed verluchte plaats: “l’appassimento” en pas daarna voorzichtig geperst. De fermentatie komt zeer traag op gang en duurt zeer lang. De wijn laat men gedurende 18 maanden verfijnen op nieuwe barriques en vervolgens nog 12 maanden op fles.

Kleur , Neus & Smaak :  Een complex en rijk bouquet, waarin de parfums van rijpe amarena’s, gedroogde pruimen, kaneel, vanille, bolsters van noten en kastanjes  te herkennen zijn. Een smakelijke, warme meditatiewijn met een zeer evenwichtige structuur zodat het hoge alcoholgehalte niet op de voorgrond komt.

Schenken bij: Zomaar als echte meditatiewijn, maar ook overheerlijk bij oude kazen, geroosterd of gebakken rood vlees en eend..

Bewaarpotentieel :   Deze prachtwijn zal nog verder evolueren op fles gedurende minstens 10 jaar.