Amarone della Valpolicella Classico "Campagnola"


Amarone della Valpolicella Classico
€ 26.50

D.O.C.G.

2018

La Campagnola wordt al 4 generaties lang gerund door de familie Campagnola.  Het was overgroot-vader Carlo die in 1886 het wijnhuis oprichte en vandaag de dag staan Luigi & Guiseppe  aan het hoofd van dit bloeiende bedrijf.  Dit huis heeft prachtig assortiment van typische wijnen uit de regio.

Druif :  Corvina, Rondinella & Molinara

Wijnbereiding :  Een selectie van druiven wordt gedurende wordt gedurende vijf maanden te drogen gelegd op stromatten op een goed verluchte plaats: “l’appassimento” en pas daarna voorzichtig geperst. De wijn laat men gedurende 3 jaar verouderen, deels (70%) op grote eikenhouten vaten, deels (30%) op barriques. Gedurende een 10-tal maanden rust hij nog een beetje op fles.

Kleur , Neus & Smaak :   Een complex en levendig bouquet, waarin de parfums van rijpe amarena’s, kaneel en bolsters van noten en kastanjes te herkennen zijn. Een smakelijke, warme wijn met een zeer evenwichtige structuur.

Schenken bij:  Zomaar als echte meditatiewijn, maar ook overheerlijk bij oude kazen, geroosterd of gebakken rood vlees en eend..

Bewaarpotentieel :   Deze prachtwijn heeft een heel goed bewaarpotentieel.