Nero d Avola "Harmonium"


Nero d Avola
€ 29,50

IGT

2013

Firriato is een Siciliaans familiebedrijf, dat in korte tijd uitgegroeid is tot één van de toonaangevende wijnproducenten van Sicilië, en zelfs van gans Italië. Dit wijnbedrijf verblufte menige wijnkenners met een hele batterij wijnen van een uitstekende kwaliteit. Zowel de eenvoudigste wijn als dit paradepaardje getuigen van een perfecte aanpak.

Druif: 100% Nero d’Avola.

Wijnbereiding:  Deze wijn is echt een ode aan Sicilië en haar meest belangrijke druif , de Nero d’Avola. Na een doorgedreven selectie van de mooiste druiventrossen, nl. deze gestreeld door de zon, wordt er onder strenge temperatuurcontrole, met zorg en passie gevinifieerd. Een rijping van 12 maanden op Franse en Amerikaanse eik.

Kleur: Donker, intens robijnrood.

Neus en smaak:  Complexe elegante neus met veel kruiden en zeer rijp rood fruit,donkere kersen en pruimen.

In de mond is deze wijn zeer geconcentreerd, rijk en warm.  Stevige maar toch strelende tannines, zachte fijne zuren en een discrete molligheid maken van deze wijn een meesterwerk van evenwicht en harmonie…. vandaar  de naam.

Serveren:   Tussen kelder- en kamertemperatuur, maar zeker niet te warm.

Bewaarpotentieel: Krachtige wijn die je zeker na enkele jaartjes kelder nog meer zal appreciëren.

Schenken bij:  Alle soorten gegrild en gebakken vlees,  alsook bij fazant en wild konijn. Ook te proberen bij kaasschotels.

Ideaal om een koude winteravond op te fleuren……maar evengoed geschikt voor een zwoele zomeravond.

Categorie
Rode wijn

Wijnhuis
Firriato

Regio
Sicilië