Nero


Nero
€ 28,95

IGT

2014

De edele Napolitaanse familie Zecca vestigde een landbouwbedrijf op het grondgebied van Leveran .  Reeds 500 jaar verbouwen en vinifiëren de Conti de edele druiven van de Puglie en verenigen traditie en moderne techniek in prachtige wijnen.  Hun wijnbedrijf is uitgegroeid tot één van de belangrijkste van zuid Italië.

Druif: 75 % Negroamaro en 25 % Cabernet Sauvignon allebei van oude wijnstokken van min. 30 jaar oud en van een optimaal gelegen wijngaard

Wijnbereiding:  Klassieke vinificatie, onder temperatuurcontrole. Verfijning in barriques en tonneaux gedurende 2 jaar en verdere veroudering op fles gedurende enkele maanden.

Kleur :  Een intens gekleurde robijnrode wijn neigend naar granaatrood bij het ouder worden maar met paarse gloed in zijn jeugd.

Neus en smaak :  Je ruikt zeer aangename aroma’s van zeer rijp rood en zwart fruit verweven met warme gebrande toetsen van tabak en chocolade gevolgd door een tikkeltje paprika, fijne zoete kruiden en een vleugje vanille. Zuiderse warme aroma’s die de wijn in de mond kracht en lengte geven. Een goede afdronk en aangename herinnering maken dat men vlug zin heeft in een volgende slok 

Serveren :  Kamertemperatuur en een uurtje op voorhand ontstoppen.

Bewaarpotentieel:  Dit is een wijn met een zeer groot bewaarpotentieel

Schenken bij :  Verfijnde maar krachtige vleesgerechten, zeker ook bij wild en belegen kaas. Maar ook alleen best te genieten !