Primitivo "Quota 29"


Primitivo
€ 8,90

IGT

2021

Cantine Menhir is opgericht in 2000 door de broers Maragnelli.  Het is gelegen in het pitoreske dorpje Minervino de Lecce, dat vol staat met Middeleeuwse bouwwerken en parken vol met Dolmen en Mehirs.  De broers willen aantonen dat traditie en vernieuwing elkaar niet uitsluiten.  Ze verbouwen 10 ha wijngaarden met traditionele druivenrassen als Primitivo & Negramaro, maar ze experimenteren ook met minder gekende druivenrassen als Verdeca, Minutolo en Susumaniello.

Druif : 100 % Primitivo afkomstig uit wijngaarden met rode klei (Terra Rossa) en kalk.

Wijnbereiding :  De druiven worden met de hand geoogst. Na een zachte persing, volgt een lange schilweking en een klassieke vinificatie in inoxvaten.  De wijn verfijnt nog 6 maanden in eikenhouten vaten van 600 l.

Uitzicht :  Intens robijnrood met paarse schakeringen

Neus & mond :  Een aangenaam fruitige neus met veel rijpe kersen, braam-bessen, kruidige toetsen en een vleugje eucalyptus.  In de mond is deze wijn sappig en speels met veel fruit, zachte tannines en de perfecte hoeveelheid zuren.

Serveren bij :   Ideaal bij gezouten vlees (soppressa, spek), gegrilde groenten, lamsvlees en pasta al ragut.  Ook zeer geslaagd bij gerijpte kazen.