Novimenti Bianco


Novimenti Bianco
€ 8,00

IGT

2021

Cantine Menhir is opgericht in 2000 door de broers Maragnelli.  Het is gelegen in het pitoreske dorpje Minervino de Lecce, dat vol staat met Middeleeuwse bouwwerken en parken vol met Dolmen en Mehirs.  De broers willen aantonen dat traditie en vernieuwing elkaar niet uitsluiten.  Ze verbouwen 10 ha wijngaarden met traditionele druivenrassen als Primitivo & Negramaro, maar ze experimenteren ook met minder gekende druivenrassen als Verdeca, Minutolo en Susumaniello.

Druif :  50 % Verdeca uit wijngaarden 300m boven zeeniveau met kalkrijke ondergrond. 50 % Chardonnay afkomstig uit wijngaarden met rode klei (Terra Rossa) en kalk.

Wijnbereiding :  De druiven worden met de hand geoogst. Na een zachte persing, volgt een koude schilweking en een klassieke vinificatie in inoxvaten.  De wijn verfijnt nog 6 maanden “sur lies” met regelmatige battonage.

Uitzicht :  Strogeel met groene schakeringen en een mooie schittering.

Neus & mond :  Een aangenaam fruitige neus met veel citrusaroma’s, perzik, lactische toetsen en oranje bloessems.  Het volle wijn met een mooi evenwicht tussen de molligheid en de frisse zuren.

Serveren bij :   Ideaal bij allerlei vis een schaaldieren (zeker bij inktvis en sushi), koude schotels en pizza