Barbera d' Asti "Gratia Plena"


Barbera d' Asti
€ 17.50

2019

D.O.C.G

13 wijnbouwers uit het hartje van de Barbarescostreek, het dorpje Treiso, bundelden hun krachten en hun centen in een uiterst moderne cantina.   Onder de enthousiaste en kundige leiding van de jonge oenoloog Cesare Barbero produceren zij naast de allerbeste Barbaresco’s, ook een Barbera d’ Asti van topkwaliteit. 

Druif: 100 % Barbera  Deze magnifieke Barbera wordt gemaakt met de beste druiven van een oude wijngaard. “Gratia Plena” of “vol van genade” is dan ook een meer dan toepasselijke naam.

Wijnbereiding:  Klassieke vinificatie met lange schilweking.  Deze topper verfijnt in totaal 7 jaar alvorens hij op de markt komt.  Deel barriques, deels grote vaten en deels op fles.

Kleur :  Een wijn met een diepe kersenrode kleur met nog paarse accenten in zijn jeugd.

Neus en Smaak:   Hier kan men terecht spreken van een complexe neus met aardse geuren en onderbos die een fijn aroma van bosvruchten vergezellen.De wijn is aangenaam in de mond met een intense finale van fruit en fijne zuren, het visitekaartje van een Barbera.

Shenken bij: Laat deze wijn, liefst ontstopt een beetje aanpassen aan de kamertemperatuur.  Het is een heerlijke passe-partoutwijn, die bij alle eten past, van charcuterie tot kaas, van rood vlees tot wild. De smaak van champignons en wintergroenten harmoniëren perfect bij zijn eigen aroma’s.