Roero Arneis "Daivej"


Roero Arneis
€ 13,50

2022

DOCG

In 1953 nam grootvader Carlo Deltetto het landbouwbedrijf van zijn ouders over en legde hij zich toe op het produceren van wijn.  In 1977 studeerde zijn zoon Antonio af als oenoloog en kwam hij bij zijn vader werken.  Ondertussen is het een nieuwe generatie(de zoon en dochters van Antonio) die het domein runt en verder uitbouwt.  Ze produceren de typische wijnen uit de regio nl. Nebbiolo, Barbera en Arneis, maar de laatste jaren krijgen ze ook steeds meer erkenning voor hun Metodo Classico schuimwijnen gemaakt van Pinot Nero & Chardonnay.


Druif:   100% Arneis, die je buiten de Piemonte nergens vindt.De druiven komen uit wijngaarden met een typische ondergrond voor de Roero nl. gele zandsteen, kalk, rots en maritieme sedimenten.


Wijnbereiding:  Daivej betekent eigenlijk "van de oudjes" en is een klassieke stijl Arneis, zoals de Nonno hem maakte.  Vinificatie en verfijning in cement en inox onder strenge temperatuurscontrole.


Kleur:  Helder, lichtgele wijn met een mooie schittering.


Neus en smaak:  Een verrassende, elegante en karaktervolle wijn met in de neus frisse appeltjes, exotisch fruit en honing.
In de mond is deze wijn zeer fris en smakelijk, met een mooi evenwicht tussen zuren en molligheid en een goede persistentie. 


Serveren:  Fris serveren is zeer belangrijk.


Schenken bij:  Lekker bij visgerechten maar ook te proberen bij gevogelte en kalfsvlees.

Categorie
Witte wijn

Wijnhuis
Deltetto

Regio
Piemonte