Moscato d' Asti "101"


Moscato d' Asti
€ 9,5

DOCG

2020

Het is voor ons een hele eer om u nu ook de wijnen van Ca’ del Baio te kunnen aanbieden, want dit wijnhuis van de familie Grasso is één van de absolute toppers uit Piemonte. Dit familiebedrijf heeft 25 ha wijngaarden, het grootste deel beplant met Nebbiolo. Naast hun gelauwerde Barbaresco – wijnen hebben ze een heel mooi assortiment van de meest typische wijnen uit de regio zoals Barbera d’ Alba, Langhe Chardonnay & Dolcetto d’ Alba.  

Druif : 100% Moscato

Wijnbereiding : Bij het maken van Moscato d’Asti is het van essentieel belang dat gisting vroegtijdig tot een halt geroepen wordt zodat de zoetheid van de wijn gewaarborgd wordt. Dit is nodig om ervoor te zorgen dat niet alle aanwezige suikers omgezet worden in alcohol. Dit gebeurt door de wijn te koelen tot het vriespunt, zodat de gisting stopt. Na omstreeks een jaar gaat de temperatuur omhoog en worden er gisten toegevoegd aan de most. Het bruisende tintje in de wijn is via dit natuurlijke proces van gisting ontstaan. Na deze gisting is de wijn uiteindelijk klaar om gefilterd en vervolgens gebotteld te worden.

Kleur :  Helder strogeel met fijne pareling

Neus & Smaak :  Deze poëtische wijn geurt naar witte perzik en bloessems.  In de mond is er een mooie balans tussen de molligheid, de fijne zuren en de pareling.

Serveren :   Bij allerhande desserten of als aperitief.