Dolcetto d' Alba


Dolcetto d' Alba
€ 11,50

2018

D.O.C.

Alhoewel er in Piemonte veel Franse invloeden zijn (grenst aan Frankrijk) worden de wijnen bijna uitsluitend gemaakt met inheemse druivensoorten zoals de Nebbiolo, de Barbera en de Dolcetto.  In La Morra, het hartje van de Barolostreek, maken vader & zoon Fabio en Andrea Oberto wijnen van absolute topkwaliteit.  In de loop der jaren verwierven ze 16 ha wijngaarden in de verschillende cru’ van Barolo : Albarella, Rocche & Brunate en produceren ze jaarlijks ongeveer 100.000 flessen.

Druif:   100% Dolcetto.

Wijnbereiding:  De Dolcettodruif is vroegrijp (4 weken voor de Nebbiolo) en bereikt reeds aan de stok een hoge natuurlijke rijping. Dankzij de technologische vorderingen van de laatste jaren kan de producent beter dan vroeger de aantrekkelijke fruitgeuren van de wijn vasthouden. Deze wijn is een cru, afkomstig van één wijngaard.

Kleur: diepe paarsrode kleur.

Neus en smaak:  Het is een Dolcetto geworden van grote klasse, een geconcentreerde wijn met een mooie structuur. Het is een zachte, fruitige, naar chocolade en pruimen smakende wijn met een vrij lage zuurgraad en een typisch bittertje in de afdronk. Een vrolijke wijn met veel ruggegraat ! 

Schenken bij:  Best drinken op keldertemperatuur bij vlees, pluimwild, artisjok.