Verdicchio dei Castelli di Jesi "Tralivio"


Verdicchio dei Castelli di Jesi
€ 11,90

D.O.C.

2019

De Marche is een prachtig natuurgebied in Midden-Italië, waar de toeristische industrie nog niet is op gesprongen.  De Verdicchio geniet ook bij ons wat bekendheid, vooral vanwege zijn ietwat kitscherige amforavormige “Gina Lollobrigida”-fles.  De belangrijkste producenten proberen van dat imago af te raken door het accent te leggen op de wijn en niet meer op de fles.  Sartarelli is momenteel dé referentie geworden van de Verdicchio dei Castelli di Jesi.

Druif:  100% Verdicchio: één enkele wijngaard met oude druivestokken, groene snoei voor een laag rendement en een zorgzame manuele pluk zorgen voor ideale druiven.

Wijnbereiding: Na een zachte persing van de druiven gebeurt de fermentatie op grote inoxvaten onder nauwkeurige temperatuurkontrole.

Kleur: Heldere, strogele kleur.

Neus en smaak:  Een wijn met een mooie evenwichtige struktuur, rond en zacht in de mond maar toch zeer fris.  De complexe neus, waarin je kweeperen, hazelnoten en ook bloemen kan ruiken. In de mond is er een perfecte balans tussen de molligheid en de elegante zuren.

Serveren: Op keldertemperatuur, maar in de zomer mag hij misschien wel een uurtje vooraf in de frigo. Maar pas op serveer hem niet te koud.

Serveren bij: Ideaal bij vis en schaaldieren, maar ook zomaar heerlijk als zonder eten best te genieten.

Categorie
Witte wijn

Wijnhuis
Sartarelli

Regio
Marche