Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico


Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico
€ 9.50

D.O.C.

2022

De Marche is een prachtig natuurgebied in Midden-Italië, waar de toeristissche industrie nog niet is op gesprongen.   De Verdicchio geniet ook bij ons wat bekendheid, vooral vanwege zijn ietwat kitscherige amforavormige “Gina Lollobrigida”-fles.  De belangrijkste producenten proberen van dat imago af te raken door heet accent te leggen op de wijn en niet zozeer meer op de fles.  Sartarelli is momenteel dé referentie geworden van de Verdicchio dei Castelli di Jesi.

Druif:   100% Verdicchio.

Wijnbereiding:  Na een zachte persing van de druiven gebeurt de fermentatie op grote inoxvaten onder nauwkeurige temperatuurkontrole.

Kleur:  Heldere, strogele met een lichte groene schijn.

Neus en smaak:  De complexe neus,waarin je appelen, hazelnoten en ook bloemen kan ruiken, de vettigheid en een frisse aciditeit tillen deze Verdicchio op boven de doorsnee witte wijntjes. Een evenwichtige structuur in de mond met een mooi bittertje in de afdronk.

Serveren:  Op keldertemperatuur, maar in de zomer mag hij misschien wel een uurtje vooraf in de frigo, maar zeker niet te koud serveren.

Serveren bij:  Ideaal bij vis, maar ook zonder eten best te genieten.

 

Categorie
Witte wijn

Wijnhuis
Sartarelli

Regio
Marche