Sauvignon Borgo delle Oche


Sauvignon Borgo delle Oche
€ 10,50

2019

DOC Grave

Borgo delle Oche is een familiebedrijf van 7 ha in het westen van Friuli, de "Grave".  Met veel passie runnen Luisa Menini en haar man Nicola Pettini dit bedrijf dat zich specialiseert in de belangrijke druiven uit de Grave nl: Pinot Grigio, Friulano, Refosco, Merlot & Cabernet Sauvignon.  Hoewel men gebruik maakt van internationale druiven, hebben al hun wijnen een typische Friulaanse touch waardoor de wijnen zich onderscheiden van hun Franse of Duitse tegenhangers.Wijnbereiding: Een zachte gisting op lage t° gebeurt in hoogtechnologische inox vaten met continue temperatuurcontrole na een korte maceratie van het sap op de schillen.

Kleur:  witgele kleur met mooie schittering.

Neus en smaak: Het is een frisse en karaktervolle wijn, met mooie aroma’s van bloemen, rijpe citrus, passievrucht en lichte minerale en vegetale toetsen. In de mond heeft deze wijn de krokante zuurtjes die op de voorgrond komen gevolgd door een mondvullende kracht, een lange afdronk en een mooie herinnering..

Schenken bij:  Het is het klassieke friulaanse aperitief. Geschikt bij de antipasto,  en visgerechten. Ook uitstekend met geitekaas en salades