Taurasi "Macchia dei Goti"


Taurasi
€ 37.50

2019

D.O.C.G.

Taurasi ligt in het binnenland van Campanië, ter hoogte van Napels en Sorrento. Antonio Caggiano maakt er zijn wijnen met een nooit geziene passie en vertroetelt ze als zijn kinderen.  Zijn kelders uitgehouwen in de rotsen zijn een bezoek meer dan waard. Naast zijn bejubelde Taurasi, maakt Antonio nog een aantal fantastische witte Cru’s.

Druif:  100 % Aglianico uit één oude wijngaard "Macchia dei Goti"

Wijnbereiding:  Na een strenge selectie van de druiven laat men de schillen en het sap gedurende lange tijd weken.  Vervolgens start men de alcoholische gisting in grote eikenhouten vaten.  Na de gisting verfijnt de wijn gedurende 12 maanden in barriques en vervolgens nog enkele maanden in grote vaten. Na dit alles verfijnt de wijn 6 maanden op fles in de onderste verdieping (14 meter onder de grond) van Antonio zijn prachtige kelders.

Kleur - Neus - Smaak:   Bijna inktkleurige wijn met een mooie schittering.  Bij het verouderen krijgt de wijn een mahonie-bruine schijn.   In de neus herken je duidelijk bosvruchten, kruidige toetsen, eucalyptus en ceder.  In de mond is deze Taurasi heel evenwichtig meet veel vloerachtige tannines en elegante zuren.

Serveren:   Laat deze wijn rustig op kamertemperatuur komen en maak hem enkele uren op voorhand open.

Bewaarpotentieel:  Een wijn die tegen het verouderen kan.  Als je er kan afblijven, dan zal hij zeker tssn de 10 en 20 jaar oud worden.

Schenken bij:  Zeer geschikt bij sterk gekruide vleesgerechten en wildgerechten/