Meone SOLD OUT/UITVERKOCHT


Meone  SOLD OUT/UITVERKOCHT
€ 26,50

2015

IGT

Iedereen weet dat Guy Verhofstadt wijn maakt in Italië, maar tot nog toe was deze wijn enkel beschikbaar voor directe kennissen en vrienden van de familie Verhofstadt  Nu de wijngaard wat ouder is en betere druiven oplevert, zijn er meer flessen beschikbaar en mag Cavatappi deze aanbieden aan zijn klanten. Samen met oenoloog Lorenzo Landi (ook raadgever bij Lungarotti) maakt men ongeveer 3000 flessen van deze klassewijn.

Druif: 

70 % Sangiovese & 30 % Cabernet Franc

Wijnbereiding: 

Strenge selectie van de druiven en zachte persing. Klassieke vinificatie onder strenge temperatuurscontrole gevolgd door verdere verfijning van 16 maanden in barriques (deels nieuw, deels gebruikte).  Vervolgens rust de wijn nog enkele maanden op fles.

Kleur: 

Intens robijnrood met mooie schittering

Neus en smaak:   

Dit is een complexe, maar toch soepele wijn met aroma’s van cassis, braambessen, frambozen, viooltjes en lichte toetsen van vanille, kaneel, koffie en zwarte peper.  In de mond is er een mooi samenspel tussen het levendige karakter (fruit, soepele tannines) van de Sangiovese en de structuur (levendige zuurtjes en krachtige tannines) van de Cabernet Franc.

Schenken bij:  

Ideaal bij allerlei fijne vleesbereidingen en kazen