Barolo Vigneto Cannubi


Barolo Vigneto Cannubi
€ 38,60

2005 - 2006

D.O.C.G.

De familie Brezza is al actief in de wijnbouw sinds 1885.  Nu is het vader Giacomo die samen met zijn zoons het bedrijf runt.  Ze maken klassieke Barolo's met een enorm bewaarpotentieel.

Druif: 100 % Nebbiolo, een laatrijpe dikhuidige druif, die pas eind oktober, als een dikke mist de heuvels hult, wordt geoogst.  Cannubi is één van de meest prestigieuze Barolo-Cru's.  Omdat de ondergrond van dit subgebied het meeste mergel en zandsteen bevat kan men hier krachtige Barolo's maken.

Wijnbereiding: In oktober worden de druiven met de hand geplukt.  De gistingen vinden plaats in inoxvaten en daarna verfijnt de wijn minimum 2 jaar in sloveense eik (30hl).  Tot slot verfijnt de wijn nog 1 jaar op fles.

Kleur: Naar violet neigende robijnrode kleur, zeer intens.  Bij het verouderen gaat hij over in granaatrood.

Neus en smaak: Een heel typische Barolo met een complexe neus met op de voorgrond levendige fruitaroma's, rozen en fijne specerijen.  Na wat walsen, zal je ook ceder, tabak, aardse aroma's en ecalyptus ontdekken.  In de mond is deze wijn krachtig, met een stevige dosis rijpe tannines en veel frisse zuren.  Het is een mondvullende Barolo met een verbluffend evenwicht.

Serveren: Haal de fles reeds de dag voordien uit de kelder en ontkurk ze enkele uren voor het schenken.

Bewaarpotentieel: Een schoolvoorbeeld van de bewaarwijn: 10 jaar of zelfs meer.

Schenken bij: De ideale begeleider van verfijnde gerechten op basis van wild, paddestoelen en truffel.