Monterovere Monferato Rosso


Monterovere Monferato Rosso
€ 16,00

2011

D.O.C

Piemonte, gelegen in NW-Italië, is niet alleen wereldberoemd om zijn Barolo en Barbaresco, maar ook om zijn Barbera d’Asti, een wijn die vooral de laatste jaren enorm aan prestige heeft gewonnen. Het familiebedrijf van de broers Cavallero in de heuvels van Monferrato is uitgegroeid tot één van de toonaangevende bedrijven van de streek. Naast barbera, verbouwen ze ook Ruche & Nebbiolo.

Druiven:  60 % Barbera, 30 % Cabernet Sauvignon & 10 % Nebbiolo.

Wijnbereiding:  Het lage rendement en een strenge selectie van de druiven uit eenzelfde wijngaard geeft deze wijn al een goede start. Na een klassieke vinificatie op inox, verfijnt de wijn gedurende 18 maanden (deels barriques, deels botti en deels op fles.

Kleur:  Helder kersenrood.

Neus en smaak:  Een evenwichtige, goed gestructureerde wijn, Met in de neus aroma's van kersen,bosvruchten, rozenblaadjes, ceder en koffie.  In de mond is deze wijn heel elegant met veel fruit, fluweelzachte tannines en een stevige dossis frisse zuren.

Bewaarpotentieel:  In zijn jeugd charmeert zijn aromatische frisheid, maar enkele jaartjes kelderrust zullen zijn kruidige charme accentueren.

Schenken bij:  Bij allerlei fijne vleesgerechten met rijke sauzen.