Franciacorta Brut Dosaggio Zero "Superno"


Franciacorta Brut Dosaggio Zero
€ 35

DOCG

Afkomst   Marzaghe is het familiebedrijf van de broers Lamberti.  Het domein ligt in het stadje Erbusco, gelegen in een microklimaat tussen 2 bergen (Alto & Orfano).  In totaal hebben de broers 6 ha wijngaarden, maar enkel de allerbeste druiven houden ze voor zichzelf, de rest verkopen ze aan andere Franciacortahuizen.  Op deze manier hebben ze een perfecte basis om hun top- Franciacorta's te maken. 

Restsuikers :  < 2 g / l

Druif :  90 % Chardonnay & 10 % Pinot Noir

Wijnbereiding :  Metodo Classico

De druiven worden manueel geoogst zodra ze net rijp genoeg zijn en nog voldoende zuren hebben en worden dan elk apart gevinifieerd , deels in inox, deels in barriques.  De prise de mousse of schuimvorming gebeurt op klassieke wijze ( dus tweede gisting op fles ) en de wijn verfijnt gedurende 36 maanden in aanwezigheid van de gistcellen (mise sur lattes). Zonder toevoeging van liqueur d’Expéditions.

Uitzicht , neus en smaak:   Helder strogeel met veel fijne bubbels . Een heel fijne neus met aroma’s van wit fruit,citrus, honing vanille, nootjes en geroosterd brood. In de mond is deze Franciacorta rijk en complex met veel stuctuur.

Serveren bij :   Ideaal als aperitief , maar past ook heel goed bij allerlei verfijnde antipasti.