Quatroperuno Sauvignon Blanc


Quatroperuno Sauvignon Blanc
€ 11,50

2015

D.O.C.

De familie Plozner waren reeds jaar en dag vrienden van de familie Bearzatto.  We vonden het dus heel jammer als dochter Sabina het domein in 2010 verkocht.  Gelukkig is het domein nu in handen gekomen van Christiana Betilli, een biologische wijnbouwster uit de Veneto.  Zij doet de familie Plozner alle eer aan, door wijnen op de markt te brengen van topniveau.  

Druif:  4 per 1: vier druivensoorten voor één wijn. Vier types  sauvignon blanc, de ene met grassige en vegetale aroma’s, de andere met een fruitig accent, de derde met enige strenge eigenschappen en rustiek karakter en de vierde met een licht exotische toets.

Wijnbereiding: Een zachte gisting op lage t° gebeurt in hoogtechnologische inox vaten met continue temperatuurcontrole na een korte maceratie van het sap op de schillen.

Kleur:  witgele kleur met mooie schittering.

Neus en smaak: Het is een frisse en karaktervolle wijn, met mooie aroma’s van bloemen, rijpe citrus, passievrucht en lichte minerale en vegetale toetsen. In de mond heeft deze wijn de krokante zuurtjes die op de voorgrond komen gevolgd door een mondvullende kracht, een lange afdronk en een mooie herinnering..

Schenken bij:  Het is het klassieke friulaanse aperitief. Geschikt bij de antipasto,  en visgerechten. Ook uitstekend met geitekaas en salades