Peeecoranera Merlot


Peeecoranera Merlot
€ 11,50

2013

D.O.C.

De familie Plozner waren reeds jaar en dag vrienden van de familie Bearzatto.  We vonden het dus heel jammer als dochter Sabina het domein in 2010 verkocht.  Gelukkig is het domein nu in handen gekomen van Christiana Betilli, een biologische wijnbouwster uit de Veneto.  Zij doet de familie Plozner alle eer aan, door wijnen op de markt te brengen van topniveau. 

Druif :  100 %  Merlot afkomstig uit 5 verschillende wijngaarden met veel klei en kiezel in de ondergrond.

Wijnbereiding :  Deze Merlot Riserva is een ode van de familie Plozner aan hun overleden zoon en broer Marco.  Voor deze cuvée gebruikte men uitsluitende druiven van topkwaliteit .  Een lange, koude maceratie en een zorgvuldige vinificatie zorgen voor een maximum aan smaak, aroma en structuur in de wijn. De verfijning op barriques zorgt ervoor dat de wijn complexer en eleganter wordt.

Uitzicht : Intens robijnrood met paarse toetsen in zijn jeugd

Neus :  Zeer complexe en verleidelijke neus met veel rood fruit , warme kruidige toetsen en een aangenaam vleugje vanille. 

Mond :  Zeer vol en sappig met een mooie mollige toets in de aanzet die mooi in balans gehouden wordt door de frisse en elegante zuren.  De tannines zijn heel verfijnd en zacht, maar  zijn toch duidelijk aanwezig.

Serveren bij :  Ideaal bij rood vlees , konijn of gekruid varkensvlees.