Prosecco "Colle Baio" Bio Brut
D.O.C.G.
In de mooie heuvels rond Treviso groeit de Prosecco, de ideale druif voor de vrolijke en ongecompliceerde schuimwijnen van de Veneto. De familie Cesschin, heeft van generatie op generatie schuimwijnen gemaakt met respect voor traditie en zin voor vernieuwing. Kwaliteit is hun handelsmerk.
Druif: 100% Prosecco afkomstig uit 1 wijngaard waar men volledig biologisch werkt.
Wijnbereiding: Enkel de beste druiven worden geselecteerd en weerhouden voor de schuimwijnen. De tweede gisting gebeurt in gesloten inox-vaten , volgens de methode Martinotti of cuve close met secure temperatuurregeling.
Kleur, neus en smaak: Heldere licht strogele wijn met een fijne fruitige neus, met vooral appeltjes, wit fruit en citrus. Deze Brut heeft meer citrusaromas en is droger van mondgevoel.
Serveren bij: Vrolijke aperitiefwijn en ideale voorgerechtwijn.