Campo della Macchia


Campo della Macchia
€ 12.50

2020

I.G.T.

Toscane, overal bezongen om zijn kultuursteden, zijn onovertroffen landschappen en zijn mild klimaat, heeft ook ons hart gestolen als het om rode wijn gaat. Op wijngebied is Montalcino het Mekka van Toscane, waar de grote Brunello en zijn kleinere broer de Rosso di Montalcino, worden gemaakt van de Sangiovese grosso. Het is Ferrucio Biondi – Santi die halfweg de 19° eeuw experimenteerde met deze druif en in 1880 de eerste Brunello maakte.

Piancornello is het wijndomein van Claudio Monaci, een jonge, gedreven wijnmaker die ieder jaar wijnen produceert van topkwaliteit.

Druif: 100% Sangiovese grosso, dezelfde druivenvarieteit als  voor grote Brunello en Rosso di Montalcino wordt gebruikt, maar van de druiven die nog niet goed genoeg waren voor de groten of afkomstig van jonge wijnstokken

Wijnbereiding: Klassieke vinificatie en verfijning op barriques gedurende 6 maanden.

Kleur: Levendig robijnrood, intens en met een mooie schittering in het glas en veel traantjes.

Neus en smaak: Deze levendige wijn is een cleane, verstandige Toscaan geworden met een stevige fruitmassa, vooral kersen en rijpe braambessen en cassis en ook een vleugje kreupelhout en kruidigheid. Een aanrader!

Serveren: haal deze wijn enkele uurtjes op voorhand uit de kelder en laat hem eventjes op temperatuur komen maar serveer hem zeker niet te warm.

Bewaarpotentieel: drink hem nu, hij is te lekker om te laten liggen, maar als het toch gebeurd mag je gerust zijn dat hij nog enkele jaren zo blijft.

Schenken bij: Een fles om van te genieten bij gegrild of gebraden rood vlees alsook bij gekruid varkensgebraad en kip.