Brunello di Montalcino Riserva


Brunello di Montalcino Riserva
€ 50,00

2015

D.O.C.G.

Druif: 100% Sangiovese grosso.

Wijnbereiding: Voor de Brunello is er een zeer strenge selectie van de druiven, alleen de allerbeste zijn  goed genoeg. De Riserva maken ze enkel in uitzonderlijke jaren. Na een lange maceratie op de schillen volgt een klassieke vinificatie, en een verfijning van 6 jaar (deels barriques, deels grote vaten en deels op fles..

Kleur, neus en smaak: Levendig robijnrood, intens en met een mooie schittering in het glas. 

Het is een robuuste, warme wijn die zijn frisheid door de lange houtlagering niet verloren heeft.  In de neus hebben we eerst fijn rood fruit en amarenakersen op de voorgrond.  Een fijne vanilletoets en een diskreet koffie-aroma geven de wijn nog meer complexiteit.  In de mond is er eerst een mollige aanzet, onmiddelijk gevolgd door veel fijne zuren en gebouwde tannines.  Deze wijn heeft een verbluffend evenwicht en laat een heel aangename herinnering na.  Een aanrader ! 

Serveren:  Laat deze wijn rustig op kamertemperatuur komen en ontkurk hem enkele uren op voorhand, zodat hij met de nodige zuurstof al zijn aroma's kan ontplooien..

Deze wijn past uitstekend bij een rijke maaltijd met rood vlees of wild. 

Bewaarpotentieel: Een Brunello kan je gerust vele jaren bewaren, 10 jaar en zelfs langer.  Het is zijn lange levensduur die hem wereldberoemd gemaakt heeft.