Nectar Dei


Nectar Dei
€ 44.50

2019

IGT Maremma

Nittardi, gelegen in het hartje van de Chiantistreek, ergens halverwege tussen Sienna en Firenze, is één van de historische wijnhuizen van Toscane. Het behoorde in de 16de eeuw aan niemand minder toe dan Michelangelo. Terecht zegt men bij Nittardi “Nostro vino è il vino di Michelangelo”.  Elk jaar opnieuw streeft men hier naar de allerhoogste kwaliteit. Elk jaar opnieuw opnieuw ook worden er 3000 flessen van een kunstetiket voorzien, van de hand van een bekende hedendaagse kunstenaar  Of zoals ze bij Nittardi zeggen: “Arte chiama arte” of “Kunst vraagt om kunst”. 

Druif: Cabernet sauvignon 40%, Merlot 30% , Syrah 20% en Petit Verdot 10% 

Wijnbereiding: De druiven zijn afkomstig uit de Maremma, deze regio heeft veel meer zand, kalk en rotsen in de ondergrond en dit zorgt voor heel fijne en elegante wijnen. Klassieke vinificatie op inox en een verfijning op nieuwe franse barriques gedurende 16 maanden.Verder verfijnt de wijn nog enkele maanden op fles.

Kleur, Neus en smaak:   Prachtige robijnrode wijn met een heel verleidelijke en complexe neus vol rode kersen, bosvruchten, lichte kruidige toetsen, vooral roze peper en een mooie houtimpressie met vanille, caramel en tabak.  In de mond is er een grote concentratie met een fantastisch samenspel tussen de lichte moelleux, de elegante zuren en de edele tannines. De warme herinnering van deze wijn is onvergetelijk.

Serveren:  Zorg ervoor dat je deze topper zeker lang genoeg op voorhand open doet en serveer hem op kamertemperatuur.

Een fles om van te genieten bij verfijnde vleesgerechten of gewoon  als meditatiewijn.

Bewaarpotentieel:   Deze prachtwijn zal nog vele jaren evolueren en zal nog tal van nieuwe aroma’s prijsgeven en complexer worden.