Roero Arneis " St-Michele"


Roero Arneis
€ 14,50

2019

DOCG

Afkomst:  In 1953 nam grootvader Carlo Deltetto het landbouwbedrijf van zijn ouders over en legde hij zich toe op het produceren van wijn.  In 1977 studeerde zijn zoon Antonio af als oenoloog en kwam hij bij zijn vader werken.  Ondertussen is het een nieuwe generatie(de zoon en dochters van Antonio) die het domein runt en verder uitbouwt.  Ze produceren de typische wijnen uit de regio nl. Nebbiolo, Barbera en Arneis, maar de laatste jaren krijgen ze ook steeds meer erkenning voor hun Metodo Classico schuimwijnen gemaakt van Pinot Nero & Chardonnay.


Druif:   100% Arneis, die je buiten de Piemonte nergens vindt.De druiven komen uit wijngaarden met een typische ondergrond voor de Roero nl. gele zandsteen, kalk, rots en maritieme sedimenten.


Wijnbereiding:  De St-Michele is een moderne stijl Arneis, waar men de vinificatie en verfijning laat plaatsvinden in tonneaux van franse eik.  Voor deze cru gebruikt men enkel de allerbeste druiven.


Kleur:  Helder, lichtgele wijn met gouden schakeringen


Neus en smaak:  Een verrassende, elegante en karaktervolle wijn met in de neus frisse appeltjes, exotisch fruit, honing en een vleugje vanille.
In de mond is deze wijn zeer fris en smakelijk, met een mooi evenwicht tussen zuren en molligheid en een goede persistentie. 


Serveren:  Fris serveren is zeer belangrijk.


Schenken bij:  Lekker bij visgerechten maar ook te proberen bij gevogelte en kalfsvlees.

Categorie
Witte wijn

Wijnhuis
Deltetto

Regio
Piemonte