Trebbiano d' Abruzzo "Aldiano"


Trebbiano d' Abruzzo
€ 9.50

2020

D.O.C.

Cantina Tollo is één van de toonaangevende wijnbedrijven van Italië.  Het is een grote coöperatieve, maar ze werken als een familiebedrijf.  Ze streven naar de allerhoogste kwaliteit, zowel voor hun dagdagelijkse wijntjes als voor hun topwijnen.  Dit leverde hen de titel op van best werkende wijnbedrijf van Europa (2014).

Druif:  Trebbiano d’Abruzzo met een kleine toevoeging van Chardonnay..

Wijnbereiding:  Cryomaceratie : bij zeer lage temperatuur laat men de most eventjes op de schillen rusten zodat het maximum aan aroma’s en kracht geëxtraheerd wordt zonder dat de gisting op gang komt. Daarna wordt alles gefilterd en tot gisten gebracht onder strenge temperatuurcontrole. Lage rendementen en een korte passage op hout geven deze wijn meer expressiviteit.

Kleur:  Schitterende strogele kleur.

Neus en smaak:  Een elegante neus, met veel bloemen, gele appelen en rijp exotisch fruit. Het is een volle smakelijke wijn met een verrassend goede structuur en een mooi evenwicht.

Schenken bij:   Zomaar, maar ook bij allerlei visbereidingen. Ook het proberen waard bij risotto alla Milanese (met saffraan) en eierengerechten  met ham of spek.