Cerasuolo d' Abruzzo "Hedos"


Cerasuolo d' Abruzzo
€ 11,50

2018

D.O.C.

Cantina Tollo is één van de toonaangevende wijnbedrijven van Italië.  Het is een grote coöperatieve, maar ze werken als een familiebedrijf.  Ze streven naar de allerhoogste kwaliteit, zowel voor hun dagdagelijkse wijntjes als voor hun topwijnen.  Dit leverde hen de titel op van best werkende wijnbedrijf van Europa (2014).

Druif:   100% Montepulciano d’Abruzzo. 

Wijnbereiding:  Rosé de saignée : deze rosé wordt bekomen door het laten afvloeien van sap uit de cuves bestemd voor het maken van rode wijn. In dit geval van de topwijn Cagiolo. Dit kan al na enkele uren maceratie van de schillen in het sap. Verder laat men dit rosé-sap fermenteren zoals een witte wijn. Na de alcoholische fermentatie verfijnt de wijn gedurende 6 maanden in franse barriques.

Kleur:  Intensgekleurd rozerode wijn dus rosé.

Neus en smaak: Een smakelijke wijn met veel warmte en een elegant en rijk boeket. Retronasaal zal je fijn rood fruit en een mooie kruidige en licht florale toets terugvinden.

Schenken bij:  Past bij zeer veel zomerse gerechten, salades, gegrilde groenten en charcuterie en zeker ook bij vissoepjes.